Wednesday, March 2, 2011

Tips tackle lelaki... (^_^)

1050pm
2/3/2011

minggu yg agak bz bg c kosong~
sp..nk post entry bru,,
pkai yg copy paste jaaa~

ape2 pn..layan lah wokeh?
mau sbung bwat asgmnt~
oke h tajuk die nie?alalalalalalalalalalala



Hurm... sebagai manusia biasa yang punyai hati dan perasaan tentunya korang semua ingin berpasangan... betul tak?? Tak seorang pun kat dunia ni nak dikecewakan or mengecewakan. But how do we prevent ourself from being disappointed? haha even me also still looking for my true love.

Kat sini saya nak berkongsi serba sedikit sikit, "tips mencari teman lelaki/bf"

sebelum anda nak tackle balak

1) jangan terburu-buru.. relax dulu

2) tanya diri sendiri/nilai siapa diri sendiri.. aku ni dah bersedia ke untuk diberikan tanggungjawab?

3) bersedia untuk kecewa... tak semua yang kita rancang berakhir ngan apa yg kita nak even kita dah penuhi semua tips2 ni heheh

4) siapkan diri kita dengan ilmu rumahtangga... masak, basuh kain n laen2

masa nak tackle

1) tackle hati family dia dulu... terutama mak dier... (^_^)

2) dapatkan maklumat pasal diri dia... suka apa, tak suka apa

3) bersopan n control ayu.. jaga penampilan... jangan gedik pulak nanti org menyampah

4) pasang spy.. suh spy tu check si dia tu dah berpunya belum.. kalau dah ader gf toksah la diganggu silap hari bulan kena baling kasut tumit tinggi

5) apa lagi erk?? hurm jangan terlalu mendesak sidia or asyik nak mendekati sidia tak kira masa... rimas dohh...

6) cube dekati pelahan2 jangan gelojoh..

7) beri tanda2 yang kamu berminat kat dia... cthnyer senyum kat dia, ambil perhatian dia, beri hadiah kat dia or kalau korang berani cakap jer la kat dier heheh

8) bila korang rasa keadaan dah tenang.. luahkan rasa hati korang... tak semestinya direct jer.. hantar surat ke, ym ke, twitter ke, ni kat scripters ni ke heheh

bila dah dapat..

1) jaga hati dia... cube fahami dia n terima dia seadanya

2) tidak melakukan perkara-perkara yang dia tak suka...

3) selalu beri pujian/penghargaan atas apa yang dia lakukan kepada kita

4) ingat tarikh lahir sidia... lelaki pun tau merajuk!!

5) hargai orang yang kita sayang ni.. jangan kita menduakan dirinya or cuber nak cari yang lebih baek dari dia... nilai diri sendiri dulu sebelum berlaku curang

6) lupa pulak.. dah dapat anak teruna orang ni jgn lupa kat family dia... cube eratkan lagi hubungan ngan family si dia

7) bila adernya perbalahan antara kita dan sidia.. cuber bertenang kawal emosi tu.. bincang baek2...

8) jangan jadi queen qontrol... huh menyampah aku

9) jangan asyik nak berkepit 24 jam or nak bersame je setiap masa... rimas la..

10) jangan lupa penampilan diri n kawal segala jenis nafsu yang boleh memakan diri sendiri

11) amalkan pemakanan yang sihat n bersenam.. apa kene mengena? huhuh wajib la kang korang terlebih sihat diorang tak leh terima pulak

hurm korang ader idea lagi tak??

kongsi la ngan aku ni huhu (^_^)

ok semoga berjaya ye semua!!


1055am

2/3/2011

copy n paste je ni~

4 comments:

FariehanIbrahim [LBC] said...

nice tips lh! ^^

Ladida said...

ang nak bg kat sapa tips ni?

hadi! said...

farie:aaaaaaaaaa..ye kah?
lalida:ak igt nk bgi kat akak clenar kolej laaa~soh die ngorat wak cafe 2.bleh x?

Ladida said...

hang merapu kencang hadi