Wednesday, February 9, 2011

ape yg laki suke n x suke?tgk la ni..hua3

0209AM
9/2/2011

huh!pepagi bute dh update?
perarghhhh!coba bayangkan betapa bznya c kosong dlm waktu siang!
haicehhh!
p/s:bz2 pn..smpat je ko update blog?haiceh!
x ksah la..janji rse puas bler dpt update ini beloggg!

bertemankan lagu linkin park
song of..leave all out the rest!
dri f1 spai la skang..mmg kipas susah mati sama ini group ma!



dh tutup cter LP
----------------------------------------------------------------------------------
jenjalan n tgk something 2 share~

apa yg laki suke n laki x suke~
so..im the man
n you the girl@man(either)
should know this as your addtional knowledge
p/s:pearghhh!hebat gle english ak!
hua3!
jom terjah!

Lelaki suka:

* Sikap kelakar


* Budi pekerti dan kesopanan

* Murah hati

* Senyuman manja

* Pandai memasak

* Pandai dalam mengenakan pakaian

* Penampilan/imej yang sesuai dengan citarasanya

* Tak mudah naik angin

* Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya pada lelaki bila kereta laki tersebut rosak

* Tak terlalu seksi dalam berpakaian

* “Tak apalah, tadi U dah belanja I makan, jadi sekarang biar I belanja tiket wayang”

* Wanita yang dapat menjalin hubungan rapat dengan ibu atau keluarganya

* Berwawasan atau bercita-cita tinggi

* Mempunyai keyakinan diri yang tinggi

* Tahu menjaga maruah diri. Bersemangat dan tak mudah mengalah dalam situasi yang tertekan.

* Sentiasa berada di sisinya saat duka dan gembira

* Tak berleter walau terpaksa menghantar lelaki ke lapangan terbang pada 2 pagi

* Sediakan secawan teh atau kopi tanpa disuruh oleh lelaki

* Wanita yang mengambil berat tentang lelaki

* Sikap keibuan

* Sukakan kanak-kanak

* Suara lembut tanpa dibuat-buat

* Pandai membawa diri. Tak kekok dibawa ke mana pun

* Boleh dibawa berbincang dan memberi pendapat

* Memberi sokongan moral dalam apa jua usaha yang dilakukan lelaki

* Tak memperkecilkan kelemahan lelaki sebaliknya menerima seadanya diri lelaki tersebut

* Tahu bersyukur

* Pandai berjimat-cermat

* Tak mengharapkan lelaki dalam semua hal



Lelaki Tak Suka:

* Wanita yang suka mengumpat

* Sombong dan bongkak

* Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki

* Hisap rokok

* “Kau ni macam orang tiga suku!” Mengutuklah tu…

* Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki

* Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk dapatkan perhatian

* “Tak bolehkah U lakukan sesuatu yang betul!”

* “Jangan cuba beritahu I apa yg patut I lakukan dan yang tak patut I lakukan..”

* Wanita yang hipokrit

* Pembohong dan suka mencari alasan

* Terlalu ingin mengetahui hal peribadi si lelaki

* Sukar buat keputusan terutamanya hal berkenaan hubungan mereka

* Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang

* Pengotor dan pemalas

* Tak bertanggungjawab langsung

* Tak pandai mengemas

* Terlalu bebas dan kuat bersosial hingga tiada batasan pergaulan

* Kuat berleter walau hal remeh temeh

* Boros berbelanja

* Tak tahu memasak

* Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati

* “Queen Control” atau suka mengarah-arah

* Tak pandai bergaya atau selekeh

* Suka bermekap tebal sehingga hilang keayuan asli

* Suka mengungkit-ungkit hal-hal lalu

* Panas baran

* Kuat merajuk dan sukar dipujuk

* Terlalu pendiam sehingga susah untuk berkomunikasi

* Tak mahu mengakui kesilapan dan ego



btolkah ini?mcm nonsense jerkkk!
ceh!

0230am
9/2/2011
api dh menjadi bara
bara menjadi debu
yg mne baik kte mek bwat jati diri
yg mne jahat kte bwang bwat mkanan ikan
selamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat~
sekadar bkongsi~


6 comments:

Ct Raihan said...

nice nOtes,,,sharing is clearing...tp ape plak yg girl suka n xsuka pOm ken thu br adil.
ni slalunya girl yg kena fhm bOy,,that's nOt fair right???
pape pOm...syukrn utk p'kngsian ni.

Najmi Ahmad said...

haicehh...ade plak bnd2 cmni...perlu kerrr..??haicehhh!!sjak ble mike men bnd2 cmni der...??haicehh!!de plak bwat statment2 cmni der..haicehh!!

Iniamal said...

nice one!

Bobo said...

Btol2..aku sbg lelaki yg tulen,,sgt2 setuju...!haha..follow u

fiqa iezsyafiqa said...

best3!!citer yg best!!aku sukeee bace post ko yg ni..& kali ni gak aku bc citer ko dgn khusyuknye!!fokus every single word yg ko tulis..hahahaha..hadi, cari psl pe yg pmpuan suke & xsuke plak ek..baru ler seimbang dunia akhirat..~~hahaha.. :p

hadi! said...

raihan:btol3~msg2 kne mamahami msg2
najmi:hampas gasss!
amal:tq^^
bobo:tq2~diorg kne faham kite!
fiqah:haha!hg la bwat,,