Friday, February 25, 2011

Lelaki sekarang tak gentleman?!!!huhhh!

0645pm

25/2/2011

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh~
ni artikel brani mati nieh!
hahahaha!
xnak ckap@komen lebih2~
mne yg bleh d betolkan~
kite btol kan~
haiceh!




Lelaki sekarang tak gentleman


‘’perghh..semat ahh mamat ni !’’ , bisik hati kecilku. Ecece..

Masa tu aku duduk kat depan kedai fotostat, tunggu kawan aku turun dari tingkat 3. Dia cakap ada urusan kejap. Kebetulan kat depan kedai tu ada bangku. Sambil-sambil tunggu tu, aku pun menggunakan lah nikmat pancaindera yang ada ni untuk melihat keindahan alam semula jadi. Masa tengah melihat ke hadapan, aku nampak seorang mamat ni. Badan dah la tough, rambut ala ala maher zain, siap pakai shades lagi dan lengkap berpakaian serba hitam. Memang tergugat la hati nurani aku. Haha.. Aku pun teruskan kerja mengusha. Nampaknya dia jalan kearah aku. Cara jalan je dah buat aku tertarik. Macam model iklan gitu. Bukan main teruja dan berdebar-debar hatiku. ( Bajet macam dia nak datang ngorat aku je) . Tiba- tiba....

Oppss... dia buat-buat betulkan shades dia tuh. Dalam hati aku cakap apa, ‘’ ala saja la tu, nak cover malu. Bukan aku tak nampak kau nak terpeleo’t kat depan aku tadi.. hahahaha”. Tapi disebabkan sifat kewanitaan aku melebihi sifat kelakian aku ni, aku pun dengan keayuan ala ala gadis melayu menundukkan pandangan. Bukan apa, aku teringat ustazah aku pesan menundukkan pandangan tu lebih suci bagi kamu.
Okey. Habis sudah cerita di atas. Tapi cerita tu tiada kaitan dengan apa yang aku nak cakap dalam entry kali ni.

Kenapa lelaki sekarang tak gentleman :




1. ‘ cwootttttt....cwootttttt....cwotttttttttt’’ ..


Kauorang selalu tak dengar bunyi ni bila para gadis lalu depan budak-budak lelaki? Bunyi apa kau tanya? Bunyi cencurut la. Okey, sila abaikan ejaannya dan anggap la ia sebagai bunyi Cik Cen ye. Aku memang tak suka dengar bunyi ni. Lepas diaorang beraksi seperti cencurut di tepi jalan, siap boleh cakap lagi macam ini bila tak dihiraukan. “ sombongnya awak ni! ‘’. Sedap benar mulut diaorang . Mana lah aku perasan, aku ingat cencurut mana. FYI bunyi itu menakutkan OK! Lain kali, kalau nak ngorat guna la cara lain yang lebih proper. Contohnya, bagi salam. Kan lebih afdhal. Tak gitu kak Limah?

2. ‘’vroomm vroomm....’’

Aku memang tak suka kalau tengah tengah jalan tiba-tiba ada penunggang motosikal yang bajet motosikal dia besar sangat sampai tak muat nak lalu kat jalan raya tu. Siap Vroomm Vroomm kat tepi aku. Tak payah la nak bagitau aku yang kau ada motosikal, aku jalan kaki je. Itu riak namanya.Kalau motosikal kau berkuasa tinggi takpa la juga nak buat gitu. Tak pon kalau aku block laluan kauorang, cakap la, tumpang lalu sikit. Kan lebih sopan dan beradab. Ni kalau kau buat vroomm vroom tu, kau menyebabkan banyak asap keluar . Aku bukannya apa, aku tak suka bila orang lalu sebelah aku, orang cakap bau asap disebabkan pebuatan kauorang.

3. Missed calls.

Please la . Missed calls bukan cara terbaik untuk ngorat para gadis. Kauorang ingat para gadis akan layan. Tak adanya diaorang rajin nak tanya balik “ sapa nih? ‘’. Kalau ada hanya segelintir ye.Itu mereka yang suka melayan. Tapi aku rasa para gadis sekarang semuanya terpelajar dan tak kisah dengan gangguan-gangguan seperti itu. Jawapan selalu yang lelaki tak gentleman ni akan kasi ialah ‘’ salah nombor ”, ‘’ I kawan U masa kecik-kecik dulu. Kita kan pernah main guli sama-sama. Ingat tak ?’’ ataupun ‘’ I tekan je. Tak sangka dapat no U. Anyway, boleh kita berkenalan?’’. Hahaha. Tolong la. Kami gadis-gadis ayu tak layan semua itu. Kalau kauorang berani, meh la sini. Cakap depan-depan ahh.‘’Aku suka kau. Jom kita kawen?’’


0647pm
25/2/2011
bpe hari dh x update blog nieh?


6 comments:

awin said...

nak tnye nih..owner blog nih lelaki ke pompuan?nape tajuk entry 'lelaki sekarang xgentleman' tp ayt2 post sumer cam back up pompuan...ku tak fhm btoila...

p/s:ikhlas tnye bkn nk mengutuk keh...pelik je rase,so nak tau.:)

hadi! said...

awin:owner blog ni lelaki..tp post tersebut adalah dri seorg ppuan~
lauahan dri seorg ppuan tok lelaki yg x gentleman~
p/s:klo kes2 war gender..sure lah akn back-up gender sndiri kan?
tq2~

awin said...

hahahha...okeh2,ofkos akn back up gender sndri...xkan nak belot kot!!! hehehe..anyway,thanks 4 ur answer n thnks visit my blog...:)

Qaseh chenta said...

yessszaa...sy setuju...laki skrg memang xgentleman....hahaha...

Nor Suhaiza said...

setuju dgn entry ni..lelaki skunk ramai yg hampeh.bg diorg buat tu semua kira gentleman la kununnyer...
ceh...jgn nk perasan la weh..balik umah tolong mak perah santan ag bgus...
twink..twink...

hadi! said...

qaseh:hurmmm..xtau lah saya~
nor:ayt same mcm kat atas~tq2